Kings and Carrots

A creative collaboration. Ace & Tate + The Gourmand Journal.
In celebration of King's Day.Bètacaroteen, een rood-oranje pigment dat voorkomt in oranje voedsel en planten, bevat vitamine A. Deze vitamine is essentieel voor een sterk immuunsysteem en gezichtsvermogen. Dit heeft geleid tot de focus op oranje wortelen, die naar verluid zijn oorsprong vindt in Nederland omstreeks 1500.

Nederlandse telers zouden de oranje wortel hebben ontwikkeld door middel van kruising waarna het werd geadopteerd als de Koninklijke groente ter ere van het Huis van Oranje. Het is een populaire mythe dat Nederlandse boeren de oranje wortelen hebben gekweekt als eerbetoon aan Willem van Oranje tijdens de strijd voor onafhankelijkheid.

Het beeld dat gecreëerd is voor Ace & Tate is geregisseerd door The Gourmand en toont onze speciaal voor deze gelegenheid ontworpen bril. Ons hedendaagse eerbetoon.

The Gourmand wordt geïnspireerd door de verscheidene betekenissen geassocieerd met voedsel uit alle continenten, en in het bijzonder de boeiende culturele verschuiving die zich de laatste decennia heeft voorgedaan op het gebied van het produceren, koken en eten van voedsel. Ontdek meer over The Gourmand.

Art Direction – The Gourmand
Fotografie – Baker & Evans
Stylist – Sarah Parker

The frames featured are Jack in Caramel Havana, with a special edition orange tinted lens that are not for retail sale.Naar de shop